IZJAVA O ZASEBNOSTI

To spletno mesto (v nadaljevanju »Spletna stran“) zagotavlja Bayer d. o. o., Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Slovenija (v nadaljevanju “nas« ali »mi«). Za več informacij o ponudniku spletnega mesta si oglejte naš impresum (naše podatke o podjetju).

Obdelava osebnih podatkov

V nadaljevanju vam želimo predstaviti informacije o tem, kako poteka obdelava vaših osebnih podatkov, ko uporabljate naše spletno stran. Če v naslednjih poglavjih ni navedeno drugače, pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov izhaja iz dejstva, da je takšna obdelava nepogrešljiva za dostop do funkcij spletnega mesta, ki ga zahtevate (točka b prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov).

Uporaba naše spletne strani

Dostop do naše spletne strani

Ko dostopate do naše spletne strani, vaš brskalnik prenese nekatere podatke na naš spletni strežnik. Razlogi za ta prenos so tehnične narave, obenem pa je nujen za to, da lahko dostopate do želenih informacij. Da bi lažje dostopali do spletnega mesta, se zbirajo naslednji podatki, ki se za kratek čas shranijo in uporabijo:

 • IP-naslov
 • datum in čas dostopa
 • razlika v časovnem pasu v primerjavi z greenwiškim časom (GMT)
 • vsebina zahtevka (specifična stran)
 • stanje dostopa/koda stanja HTTP
 • prenesena količina podatkov
 • spletna stran, ki zahteva dostop
 • brskalnik, jezikovne nastavitve, različica operacijskega sistema programske opreme brskalnika in površina

Poleg tega bomo za zaščito svojih legitimnih interesov te podatke shranili za omejeno časovno obdobje, kar nam bo omogočilo, da bomo sprožili sledenje osebnih podatkov v primeru poskusa nepooblaščenega dostopa do naših strežnikov (točka f prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov). 

Nastavitev piškotkov

Kaj so piškotki?

Ta spletna stran uporablja tako imenovane "piškotke". Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se prek brskalnika shranijo v pomnilnik vašega terminala. Shranjujejo določene informacije (npr. vaš izbrani jezik ali nastavitve spletnega mesta), ki nam jih lahko vaš brskalnik (odvisno od življenjske dobe piškotka) ponovno posreduje ob vašem naslednjem obisku našega spletnega mesta.

Katere piškotke uporabljamo?

Razlikujemo med dvema vrstama piškotkov: (1) funkcionalni piškotki so tisti, brez katerih bi bila funkcionalnost našega spletnega mesta okrnjena, medtem ko se (2) izbirni piškotki uporabljajo za analizo spletnega mesta ter v trženjske namene. Naslednje preglednice vsebujejo podroben opis piškotkov, ki jih uporabljamo:

Skladno z vašim soglasjem

Izbirne piškotke uporabljamo le, če smo pred tem pridobili vaše soglasje za njihovo uporabo (točka a prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov). Ob vašem prvem obisku našega spletnega mesta se bo pojavila prošnja za soglasje za namestitev izbirnih piškotkov. Če boste podali soglasje, bomo na vaš računalnik namestili piškotek, prošnja pa se nato ne bo več pojavila vse dokler bo nameščeni piškotek aktiven. Po izteku življenjske dobe piškotka ali če boste sami izbrisali piškotek, se bo prošnja za soglasje ponovno pojavila ob vašem naslednjem obisku naše spletne strani.

Kako preprečiti nastavitev piškotkov

Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi, če ne namestite piškotkov. V vašem brskalniku lahko kadarkoli nastavite ali popolnoma deaktivirate uporabo piškotkov. Vendar pa to lahko privede do omejitve funkcij ali negativno vpliva na uporabniško prijaznost naše spletne strani do uporabnika. Z izbiro možnosti za umik soglasja, ki je navedena v zgornji preglednici Nastavitve piškotkov, lahko kadar koli zavrnete namestitev izbirnih piškotkov.

Analiza spletnih strani in spletno vedenjsko oglaševanje

Spletno vedenjsko oglaševanje s Facebookom. To spletno mesto uporablja storitev spletnega vedenjskega oglaševanja družbe Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska (ki kot podprocesor uporablja družbo Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, ZDA) ("Facebook"). Facebook bo analiziral vašo uporabo tega spletnega mesta. V ta namen uporabljamo piškotke, ki so podrobneje opisani v zgornji preglednici. Informacije, ki jih Facebook zbere v zvezi z vašo uporabo našega spletnega mesta, bodo prenesene v strežnik družbe Facebook v ZDA, kjer bodo shranjene in analizirane. Te informacije vključujejo referenčni URL, vrsto brskalnika, jezikovne nastavitve, operacijski sistem, ločljivost zaslona in dodatne informacije, ki so odvisne od izvedenih dogodkov pikslov (npr. "nakup": obdela vrsto, ID in številko izbranega izdelka ter podatke o plačilu in valuto; "iskanje": obdela iskalni niz, ko iščete izdelek na našem spletnem mestu; "ogled vsebine": obdela ID vsebine, ime, vrsto, valuto in vrednost). Mi in naš partner Facebook bomo te podatke uporabili za boljše prilagajanje naših oglasov vam in vašim interesom, za omejitev števila prikazov istega oglasa, za oceno učinkovitosti promocijskih kampanj in za boljše razumevanje vedenja obiskovalcev po ogledu določenega oglasa. Ko obiščete svojo časovnico na Facebooku ali druga spletna mesta Facebookove oglaševalske mreže (tako imenovana "mreža občinstva"), se vam lahko na podlagi podatkov, zbranih na našem spletnem mestu, predstavijo prilagojeni kanali, ki so prilagojeni vašim interesom. Poleg tega s sklenitvijo posebnih sporazumov s Facebookom zagotavljamo, da se pri obdelavi osebnih podatkov s strani Facebooka v ZDA ohranja ustrezna raven varstva podatkov. Svojo privolitev za ta prenos podatkov družbi Facebook za namene spletnega vedenjskega oglaševanja lahko kadar koli prekličete tako, da svojo privolitev upravljate v središču za nastavitve zasebnosti [prosimo, da se sklicujete na modul OneTrust Cookie Module]; v tem primeru bo nameščen piškotek za odjavo. Upoštevajte, da bo to preprečilo prenos informacij na Facebook le, dokler ne izbrišete piškotka za odjavo. Facebook je odgovoren za obdelavo vaših osebnih podatkov, ki jih Facebook zbira neposredno z našega spletnega mesta za storitve spletnega vedenjskega oglaševanja. Ker nimamo nadzora nad osebnimi podatki, ki jih zbirajo in obdelujejo tretje osebe, ne moremo zagotoviti zavezujočih informacij glede obsega in namena takšne obdelave vaših osebnih podatkov. Zato obiščite Facebookove informacije o zasebnosti podatkov, kjer boste dobili dodatne informacije o tem, kako Facebook obdeluje vaše osebne podatke in koliko časa. V času priprave te izjave o zasebnosti so bile Facebookove informacije na voljo na njihovi politiki zasebnosti.

Analiza spletne strani z Googlom

Na naši spletni strani uporabljamo storitev spletne analize podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Združene države ("Google"). Google bo v našem imenu analiziral vašo uporabo našega spletnega mesta. V ta namen uporabljamo piškotke, ki so podrobneje opisani v zgornji tabeli. Informacije, ki jih Google zbira v zvezi z vašo uporabo našega spletnega mesta (npr. napotitveni URL , naše spletne strani, ki ste jih obiskali, vrsta vašega brskalnika, vaše jezikovne nastavitve, vaš operacijski sistem, vaša ločljivost zaslona) bodo poslani v Googlov strežnik v ZDA, kjer bodo shranjeni in analizirani. Nato bodo izdelani ustrezni rezultati nam je na voljo v anonimizirani obliki. Vaši podatki o uporabi med tem postopkom ne bodo povezani z vašim polnim naslovom IP. Na naši spletni strani smo aktivirali funkcijo anonimiziranja IP-ja, ki jo ponuja Google, ki bo izbrisala zadnjih 8 bitov (tip IPv4) oz. zadnjih 80 bitov (tip IPv6) vašega naslova IP po vsakem prenosu podatkov Googlu.

Poleg tega s sklenitvijo posebnih pogodb z Googlom zagotavljamo, da se vzdržuje ustrezna raven varstva podatkov v zvezi z obdelavo osebnih podatkov s strani podjetja Google v ZDA.

Svoje soglasje za uporabo spletne analize lahko kadar koli prekličete tako, da prenesete in namestite priložen Google vtičnik za brskalnik ali z upravljanjem vaših soglasij v NASTAVITVE PIŠKOTKOV, v tem primeru bo nameščen zavrnitveni piškotek. Obe možnosti bosta preprečili uporabo spletne analize le, dokler uporabljate brskalnik, v katerem ste namestili vtičnik, in ne izbrišete zavrnitvenega piškotka. 
Dodatne informacije o storitvi Google Analytics so na voljo v Pogoji uporabe storitve Google Analytics, v Smernicah za zasebnost in varstvo podatkov storitve Google Analytics in v Pravilniku o zasebnosti podjetja Google.

Analiza spletne strani s Commerce Connector

Na naši spletni strani uporabljamo analitični piškotek Commerce Connector, ki nam ga je zagotovil Commerce Connector GmbH, Deckerstrasse 41, 70372 Stuttgart. 
Commerce Connector bo v našem imenu analiziral vašo uporabo našega spletnega mesta. Ponujamo vam seznam različnih spletnih prodajalcev/lekarn, do katerih lahko pridete prek povezave, prikazane na naši spletni strani, in kjer lahko kupite naše izdelke. Če kliknete povezavo do enega od ponudnikov, boste preusmerjeni na spletno stran izbranega ponudnika in Commerce Connector GmbH bo na vašo napravo namestil piškotek z edinstvenim ID-jem za obdobje 7 dni. Če v tem obdobju opravite nakup pri izbranem spletnem prodajalcu/lekarni, bo Commerce Connector dostopal do piškotka in izbrisal podatke o vašem nakupu, ko boste dosegli stran za potrditev naročila. Za to »sledenje prodaji« Commerce Connector ustvari edinstveno številko piškotka (brez informacij, ki bi vas lahko identificirale), ki se uporablja za ustvarjanje anonimne statistike prodaje za Bayer naših izdelkov, kupljenih prek povezave. 
Svoje soglasje za uporabo Commerce Connector lahko kadar koli prekličete tako, da upravljate soglasja v NASTAVITVE PIŠKOTKOV ali na spletno stran našega partnerja, v tem primeru bo nameščen zavrnitveni piškotek. 
Če želite prebrati več informacij o tem "sledenju prodaje" ali če želite izvedeti več o tem, kako ga deaktivirati, preberite Pravilnik o zasebnosti Commerce Connector za več informacij o orodju.

Informacije o neželenih dogodkih in pritožbah glede kakovosti

To spletno mesto ni namenjeno ali oblikovano za komunikacijo v zvezi s stranskimi učinki, pomanjkanjem terapevtskega učinka, napakami pri zdravljenju, izdelkih sivega trga/ponarejenimi zdravili, nepravilni ali nenamenski uporabi, pritožbami glede kakovosti in/ali drugimi vprašanji v zvezi z varnostjo ali kakovostjo izdelkov Bayer. Če želite prijaviti neželene dogodke ali se pritožiti glede kakovosti, se obrnite na svojega zdravstvenega delavca (npr. zdravnika ali farmacevta), lokalni zdravstveni organ ali uporabite naš Spletna stran za poročilo o neželenih dogodkih.

Če nam kljub temu poročate o neželenih dogodkih ali drugih težavah v zvezi z varnostjo ali kakovostjo izdelkov Bayer, bomo pravno zavezani obravnavati vašo komunikacijo in vas bomo morda morali kontaktirati za pojasnila. Kasneje bomo morda morali obvestiti pristojne zdravstvene organe o težavah, ki ste jih prijavili. V tem kontekstu bodo vaši podatki posredovani v psevdonimizirani obliki, kar pomeni, da ne bodo posredovani nobeni podatki, po katerih bi vas lahko neposredno identificirali. Ta psevdonimizirana obvestila bomo morda morali posredovati tudi našim družbam v skupini in kooperacijskim partnerjem, v kolikor so ti prav tako dolžni obvestiti svoje pristojne zdravstvene organe. 
Dodatne informacije o zasebnosti podatkov in poročanju o neželenih dogodkih so na voljo v Bayerjeva izjava o zasebnosti za podatke o farmakovigilanci.

Prejemniki osebnih podatkov

Naročena obdelava

Za obdelavo vaših osebnih podatkov bomo v določeni meri uporabljali izvajalce specializiranih storitev, ki obdelujejo vaše podatke v našem imenu (npr. za IT-podporo ali storitve v oblaku). 
Takšne izvajalce storitev skrbno izbiramo in redno spremljamo. Na podlagi ustreznih pogodb o obdelavi podatkov bodo osebne podatke obdelovali le v skladu z našimi navodili.

Podružnice

Vaše osebne podatke lahko delimo z našimi podružnicami iz skupine Bayer, kjer je to potrebno za zgoraj opisane namene.

Organi in državne institucije

Vaše osebne podatke lahko delimo z organi kazenskega pregona ali drugimi organi in državnimi institucijami, če to zahteva zakon ali je potrebno za zgoraj opisane namene.

Zunanji pravniki

Za podporo pravnim odločitvam in za uveljavljanje ali obrambo pred pravnimi zahtevki lahko vaše osebne podatke delimo z zunanjimi odvetniki.

Potencialni kupci v kontekstu združitev in prevzemov

Vaše osebne podatke lahko delimo s potencialnim kupcem v primeru prevzema, združitve ali katere koli druge vrste prenosa podjetja ali premoženja, ki vključuje spremembo lastništva ali nadzora v zvezi z nami ali našimi storitvami.

Informacije o vaših pravicah

V skladu z veljavno zakonodajo o zasebnosti podatkov so vam na splošno na voljo naslednje pravice:

 • Pravica do obveščenosti o vaših osebnih podatkih, ki jih hranimo;
 • Pravica zahtevati popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov;
 • Pravica do ugovora zoper obdelavo na podlagi zakonitega interesa ali javnega interesa, razen če lahko dokažemo, da obstajajo nujni, utemeljeni razlogi, ki prevladajo nad vašimi interesi, pravicami in svobodami, ali da se takšna obdelava izvaja za namene uveljavljanja, izvajanja ali obrambe pravni zahtevki;
 • Pravica do prenosljivosti podatkov;
 • Pravica do vložitve pritožbe pri organu za varstvo podatkov;
 • Če ste dali soglasje za obdelavo vaših osebnih podatkov, lahko kadar koli prekličete soglasje z veljavnostjo za naprej. Tak umik ne bo vplival na zakonitost obdelave pred umikom.

Kontakt

Za morebitna vprašanja v zvezi z zasebnostjo podatkov ali če želite uveljavljati svoje pravice, stopite v stik z:

Bayer d. o. o 
Bravničarjeva ulica 13 
1000 Ljubljana 
E-naslov: lpc.si@bayer.com

Sprememba izjave o zasebnosti

Našo Izjavo o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Posodobitve naše Izjave o zasebnosti bodo objavljene na naši spletni strani. Morebitne spremembe začnejo veljati z objavo na naši spletni strani. Zato priporočamo, da spletno mesto redno obiskujete in se obveščate o morebitnih posodobitvah.  

Izjava od: 28-11-2022